Turizm Haftasında Turizm Fakültemizden Yemek Yarışması

17.04.2014

İlimizin yemek kültürünü tanımak ve tanıtmak amacıyla Turizm haftası etkinlikleri kapsamında, Üniversitemiz Turizm Fakültesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Selva Gıda A.Ş sponsorluğunda düzenlenen “Konya Yemekleri” adlı yöresel yemek yarışması 4 ayrı kategoride Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesinin bahçesinde yapıldı.  Havuz kenarında yapılan etkinliğe,  Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, İl Kültür Müdürü Mustafa Çıpan, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tahir Yüksek, Prof. Dr. Muhsin Kar, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Raif Parlakkaya, diğer fakülte dekanlarımız, öğretim üyelerimiz, yarışmacılar ve öğrenciler katıldı.

17 Nisan Perşembe günü saat 10.00’da Folklor gösterisi ile başlayan yarışma; Ana yemek, Çorba, Hamur İşleri ve Tatlı olmak üzere dört kategoriden oluştu. TRT Haber televizyonunun canlı olarak yayınladığı yarışmada yemek alanında söz sahibi Jüri üyelerinin yanı sıra Konya Yerel basınının ileri gelenleri de jüri üyesi olarak yer aldı. Yemek konusunda herhangi bir faaliyeti bulunmayan herkesin katılabileceği yarışma başvuruları 10 Nisan 2014 tarihine kadar online olarak gerçekleştirildi. Yarışmaya çorba kategorisinde 16, ana yemekte 35, hamur işinde 15 ve tatlıda 24 olmak üzere toplam 90 yarışmacı katıldı.

Yarışmacıların özenle hazırladıkları yemekler jürinin beğenisine sunuldu. Davetlilerin yoğun ilgi gösterdiği ve renkli görüntülerin yaşandığı yarışmada dereceye giren yarışmacılara 4 kategoride ödüller takdim edildi. Ödül olarak her kategoriden seçilen 1., 2., ve 3.’lere Selva Gıda A.Ş. tarafından; 1.’lere 500TL, 2.’lere 350 TL ve 3.’lere 200 TL değerinde alışveriş çeki verildi.

Selçuklu saraylarında gelişen ve Mevlevi adap ve erkanıyla yoğrulan, mutfak mimarisi, araç gereçleri, yemek çeşitleri, sofra düzeni ve pişirme teknikleriyle kendine has bir zenginliğe sahip olan Konya Mutfağının; unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerini ortaya çıkarmak, Konya adıyla anılan lezzetlerini yaşatmak ve Konya yemek kültürünü günümüz kuşaklarına aktarılmasını sağlamak amacıyla, yarışmaya katılan tüm yemekler, resim ve tarifleriyle birlikte bir katalogda toplanıp yayın hayatına kazandırılacak.

Konya Mutfağı Yemek Yarışması Dereceye Girenler

Çorba Kategorisi

  1. Hatice Sertdülger   (Terhun Çorbası)
  2. Şerife Güzel           (Arabaşı Çorbası)
  3. Seher Mutlu           (Bamya Çorbası)

Ana Yemek Kategorisi

  1. Tülay Mert                (Tirit)
  2. Fatma Kiraz             (Kaburga Dolması)
  3. Sema Yetik              (Patlıcan Orta)

Hamur İşi Kategorisi

  1. Mustafa Konya                 (Tahinli Haşhaşlı Kıvrım)
  2. Haticetül Kübra Çetin        (Tandır Böreği)
  3. Tülay Kart                        (Su Böreği)

Tatlı Kategorisi

  1. Süleyman Ünal                 (Kenevir Helvası)
  2. Züleyha Dinç                    (Pekmezli Zini)
  3. Büşra Sevgi                      (Lal Baklavası)

Yemek Yarışmasının Jüri Üyeleri

Jüri Başkanı, Şef Aşçı, Araştırmacı, Selçuklu Mutfağı Kitabı yazarı Ömür Akkor

Konya Mutfağı kitabı yazarı Saime Yardımcı         

Yemek Tarihi Araştırmacısı, Yazar Tolunay Sandıkçıoğlu  

Mevlevi Mutfağı Şef Aşçısı, Ulaş Tekerkaya                      

Hilton Garden In Şef Aşçısı, Ebru Akgün

Basın Yayın Grubundan Jüri Üyeleri

Konya Life Dergisi İmtiyaz Sahibi Rıfat Elgan

Kon TV Ana Haber Spikeri Koray Candan

Memleket Gazetesi İmtiyaz Sahibi Adem Alemdar

Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni  Kerem İşkan

TRT Konya temsilcisi İsmail Turan

Akademisyen Jüri Üyeleri

Prof. Dr. Selman Türker

Doç. Dr. Ahmet Büyükşalvarcı

Yrd. Doç. Dr. Fatma Kübra Sayın

Yrd. Doç. Dr. M. Kürşat Demir

Öğretim görevlisi Adem Arman

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı kurumlarda görevli jüri üyeleri

Dürdane Uçkun         

Fethiye Gündoğdu    

Yılmaz Seçim            

Ali Ülkü            

        

 

 

 

 

 

 

 

Paylaş