A.R.C. of Continuing Education (KONSEM)
08.12.2021

SERTİFİKALI ÇİKOLATA EĞİTİMİ

EĞİTİMCİ/PROGRAM KOORDİNATÖRÜ HAKKINDA
Adı-Soyadı    Öğr. Gör.  Murat ÖZCAN 
Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı

 Arş: Gör.MustafaYILMAZ
Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
Unvanı Öğr. Gör.
Arş: Gör.
Birimi Gastronomi Ve Mutfak Sanatları
Çalışmakta Olduğu Kurum ve Adresi
Necmettin Erbakan Üniversitesi 
 
İrtibat Telefonu 0 (533) 391 55 67 - 0 (537) 014 00 32
E-Posta Adresi [email protected]
 
EĞİTİM/KURS PROGRAMI HAKKINDA
Programın Adı Sertifikalı Çikolata Eğitimi
Programın Amacı 1. Temel çikolata eğitimi bireylerin ev ve iş yerlerinde uygulamak üzere pastacılık eğitimi alıp gelir sağlaması,
2. Temel çikolata eğitimini alarak çikolata kalite şuurunu oluşturmak,
3. Çikolata alanında ürün reçeteleri edindirmek.
Programın Türü Sertifika Programı
Program Başvuru Tarihleri 01.12.2021 
Program Başlama/Bitiş Tarihleri Ön kayıt sayısı istenilen düzeye ulaşınca belirlenecektir.
Program Süresi (Öngörülen Toplam Saat)  12 saat
Program İçin Önerilen Gün ve Saatler  Ön kayıt sayısı istenilen düzeye ulaşınca belirlenecektir.
Program İçin Önerilen Mekân ve Donanım Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi
Köyceğiz Yerleşkesi, Dere Aşıklar Mah. Demeç Sk. No: 42 Meram / KONYA
(Gastronomi ve Mutfak Sanatları Pastane Eğitim Mutfağı)
Önerilen Katılımcı Sayısı  6 Kişi
Öngörülen Kişi Başı Eğitim Ücreti 2.100,00 ₺
Özel Koşullar  
 

 
EĞİTİM HAKKINDA
Şekli  Yüz yüze örgün eğitim
İçeriği 1. Temperleme, pralin, kalıp ve kaplama gibi temel çikolata tekniklerini öğrenmek ister misiniz?
2. Çikolatanın çekirdekten başlayan serüvenini ve yapım aşamalarını göreceğiniz teorik anlatım ile birlikte temperleme, kaplama ve kalıp çikolata hazırlama tekniklerinin yapıldığı yoğun bir eğitim programı sizleri bekliyor.
3. Kurs aynı zamanda, pralin teknikleri ile tanışmanızı ve bunları reçeterinizde nasıl uygulayacağınızı öğrenmenizi de sağlayacak.
4. Çikolataya ait bilgilerini tazelemek, çikolata üretimi işine başlamak, çikolata şefi olmak isteyen herkesin katılabileceği bu dört haftalık yoğun kurs sizleri çikolatanın büyülü dünyasına davet ediyor.
 
Konu Başlıkları  
Kimler Katılabilir? Çikolata alanında tüm temel prensipler ile pratik donanıma sahip olmak ve uzmanlaşarak profesyonel bir meslek sahibi olmak isteyen tüm bireyler katılabilir.
Eğitim Sonunda Sınav Yapılacak Mı?  
 Evet
 
Eğitim Sonunda Verilecek Belge  
 Sertifika
 
 
EĞİTİM/KURS PROGRAMI TANITIMI
Tanıtım Metni Çikolataya tutkulu bir amatör müsünüz?
1. Temperleme, pralin, kalıp ve kaplama gibi temel çikolata tekniklerini öğrenmek ister misiniz?
2. Çikolatanın çekirdekten başlayan serüvenini ve yapım aşamalarını göreceğiniz teorik anlatım ile birlikte temperleme, kaplama ve kalıp çikolata hazırlama tekniklerinin yapıldığı yoğun bir eğitim programı sizleri bekliyor.
3. Kurs aynı zamanda, pralin teknikleri ile tanışmanızı ve bunları reçeterinizde nasıl uygulayacağınızı öğrenmenizi de sağlayacak.
4. Çikolataya ait bilgilerini tazelemek, çikolata üretimi işine başlamak, çikolata şefi olmak isteyen herkesin katılabileceği bu dört haftalık yoğun kurs sizleri çikolatanın büyülü dünyasına davet ediyor.
 
 
 
 
 
 
 
Program Kazanımları 1. Temel çikolata eğitimi bireylerin ev ve iş yerlerinde uygulamak üzere pastacılık eğitimi alıp gelir sağlaması,
2. Temel çikolata eğitimini alarak çikolata kalite şuurunu oluşturmak,
3. Çikolata alanında ürün reçeteleri edindirmek.

 



Eğitim yeri: Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Eğitim Mutfağı.  Köyceğiz Yerleşkesi, Dere Aşıklar Mah. Demeç Sk.  Meram / KONYA

Eğitimci-Kordinatör: Öğr. Gör. Murat ÖZCAN 1989-2008 yılları arası Antalya bölgesinde Pastane şefi olarak çalışmıştır. 2008 – 2017 arası İstanbul Krater pastacılık firmasında Akdeniz ve Ege bölgeleri demo şefi olarak çelışmıştır. Son üç yıldı Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında akademisyen olarak çalışmaktadır.

Eğitimci-Kordinatör: Arş. Gör. Mustafa YILMAZ Gastronomi Ve Mutfak Sanatları mezunu olup Farklı işletmlerde pastacılık alanında çalışmıştır. Son 5 yıldır gastronomi alanında akademisyen olarak çalışmaktadır.

KONSEM yeterli  ön kayıt olmadığı durumlarda tarihleri erteleme, erkene alma veya programı iptal etme hakkını saklı tutar. 

 

ÖDEME BİLGİSİ
Nakit Ödemeler İçin

Vakıf Bank Nalçacı Şubesi
IBAN NO: TR20 0001 5001 5800 7300 6975 98

Not: (ATM'den Yapılacak Ödemelerde 00158007300697598 Nolu Hesabın Kullanılmasına Özellikle Dikkat Edilmelidir.)

Kredi Kartı İle Ödemeler İçin
WorldCard (Vakıfbank, YapıKredi, TEB WorldCard Kartları) ve Vakıf Bank Kredi Kartlarına 5 Taksit
Diğer Banka Kartlarına Tek Çekim

 

Detaylı bilgi ve sorularınız için:
0 332 221 06 93
Adres: 

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğü
 Yaka Mah. Kasım Halife Sok. No: No: 11 (B Blok)
Posta Kodu: 42090 Meram / KONYA

[email protected]