Kariyer imkanları
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün çalışma alanı; otel, restoran, yemek fabrikaları, hava yolu şirketleri ve diğer yiyecek içecek işletmeleri, Aşçılık okulları ve mutfak akademileri, Üniversiteler, Görsel ve basılı yayın kuruluşları
Bölümden mezun olan öğrenciler, ulusal ve uluslararası beş yıldızlı otellerin ve restoranların mutfak ekibinde veya bu işletmelerin yiyecek-içecek pazarlama ve muhasebe bölümlerinde, gıda işletmelerinin yeni ürün geliştirme bölümlerinde (ARGE), yiyecek-içecek sektörüne eğitim veren kurumlarda, havayollarına hizmet veren yemek şirketlerinde ve görsel-basılı yayın kuruluşlarında çalışabilir veya kendi işletmelerini açabilirler. Ayrıca yemek fotoğrafçısı veya eleştirmen olabilir, başarılı ve yatkın öğrenciler akademik kariyer yapabilir ve eğitici olarak üniversitelerde çalışabilirler.