Department of Food Engineering
14.08.2018

Çalıştay

Bölümümüz öğretim üyeleri Prof. Dr. Selman TÜRKER ve Prof. Dr. Nermin BİLGİÇLİ, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümünden Sayın Prof. Dr. Erdoğan Eşref HAKKI ile ortak yürütmekte oldukları “Klasik ve Moleküler Islah Yöntemleri Kullanılarak Bazı Buğday Çeşitlerine Tuza Toleranslılık Genlerinin Aktarılması” adlı TÜBİTAK 1003 Projesinin çalıştayı gerçekleştirilmiştir.

Çalıştaya, Selçuk üniversitesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü ile Tarla Bitkileri Bölümünden değerli hocaların katılımının yanı sıra Rusya Güney Federal Üniversitesi’nde çevre bilimi, tarım ve sürdürülebilir tarım üzerine çalışmalar yapan Prof. Dr. Tatiana M. Minkina ve Assoc. Prof. Dr. Stevlana N. Sushkova da eşlik etmiştir.

Bölüm tanıtımı ve proje sunumlarının yapıldığı çalıştayda ileriye dönük ortak işbirliği imkânları da gündeme getirilmiştir.