Aşçılık programının mezunları kamu ve özel kuruluşlar olmak üzere pek çok sektörde çalışma olanağına sahiptir. Ağırlıklı olarak beş yıldızlı otel mutfaklarında çalışma imkanına sahip olan mezunlarımız; yiyecek-içecek işletmeleri, kurumların mutfakları, kruvaziyer seyahat organize eden gemiler, catering şirketleri gibi pek çok işletmede, yönetici, şef, şef yardımcısı, kısım şefi, pastane şefi gibi pozisyonlarda istihdam edebilirler.
Uygulamalı dersler için uygulama alanları
Dersin Adı |
Uygulama Alanı |
Mutfak Uygulamaları |
Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Mutfakları |
Temel Pastacılık |
Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Pastane |
Yiyecek İçecek Servisi ve Uygulamaları |
Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Servis Atölyesi |
Türk Mutfağı-I |
Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Mutfakları |
Pastane Uygulamaları-I |
Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Mutfakları |
Yöresel Mutfak Uygulamaları |
Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Mutfakları |
Ekmek Yapım Teknikleri |
Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Pastane |
Soğuk Mutfak Uygulamaları |
Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Mutfakları |
Tatlı Yapım Teknikleri |
Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Pastane |
Türk Mutfağı-II |
Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Mutfakları |
Dünya Mutfağı-I |
Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Mutfakları |
Pastane Uygulamaları-II |
Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Pastane |
Alakart Mutfak |
Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Mutfakları |
Çikolata İşleme Teknikleri |
Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Pastane |
Diyet Mutfağı |
Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Mutfakları |
Yemek Fotoğrafçılığı ve Stilistliği |
Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Servis Atölyesi |
Dünya Mutfağı-II |
Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Mutfakları |
Banket Mutfak |
Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Mutfakları |
İleri Pastacılık |
Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Pastane |
Özel Beslenme Mutfakları |
Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Mutfakları |
Unlu Mamuller Uygulamaları |
Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Pastane |
Servis ve Bar Teknikleri |
Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Servis Atölyesi |