Kariyer İmkanları
Meram Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi Programının çalışma alanı, kamu ve özel sektöre ait un ve unlu mamuller sanayinin bütün alanlarında un, ekmek, pasta vb. ürünlerin üretim teknikleri, kalite kontrolü, depolanması, pazarlanması ve işletmelerin yönetimi ile ilgili işlerdir. Özel sektör ve kamuya ait gıda analiz laboratuvarlarının un ve unlu mamuller kısımlarında analizler ve ürün geliştirme ile ilgili işlerde çalışabilirler.
Meram Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi Programından mezun olan öğrenciler, un ve unlu mamuller, irmik, makarna, bulgur, yem ve vb. tahıl kaynaklı ara ürün ve son ürün üretiminde, gıda güvenliği denetçisi olarak kamu ve özel sektörde gıda teknikeri olarak görev alırlar.