Hakkımızda
Gıda Mühendisliği Bölümü, 2012 yılında kurulmuştur.
Bölüm Gıda Bilimleri ve Gıda Teknolojisi olmak üzere 2 Anabilim Dalından oluşmaktadır.
Gıda Mühendisliği Bölümü, gıda maddelerinin üretiminden tüketimine kadar ki tüm süreçlerde sağlığa uygun, güvenli ve kaliteli gıda üretilmesi, gıda maddelerinin ambalajlanması ve depolanması, üretilen gıdaların kalite kontrollerinin yapılması, gıda alanında araştırma-geliştirme faaliyetlerinin yürütülmesi konularında görev ve sorumluluklar alan kişiler yetiştirmeyi hedefler.
Gıda Mühendisliği Bölümünün amacı; konusunda uzman, yeniliklere açık, genç ve dinamik kadrosuyla yüksek kalitede ve güvenli gıda üretimini gerçekleştirecek, gelişen teknolojiye ayak uydurabilecek, gıda bilimi ve teknolojisi konusunda uzmanlaşmış ve etik değerlere sahip, ülkemiz gıda endüstrisinin gereksinim duyduğu teknik elemanları yetiştirmektir.