Kariyer İmkanları
Gıda Mühendisliği Bölümünün çalışma alanları; Tahıl ve Ürünleri Teknolojisi, Bitkisel Yağ Teknolojisi, Tıbbı ve Aromatik Bitkiler, Süt Teknolojisi, Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi, Gıda Nanoteknolojisi’dir.
Bölümden mezun olan öğrencilerin hem kamu hem de özel sektörde çalışma imkânları vardır. Kamu alanında gıda mühendisliği üzerine Sağlık Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Gümrük Bakanlığı, Sanayi Ve Ticaret Bakanlığı, TÜBİTAK ve belediyelerde çalışma imkânları bulunmaktadır. Özel sektörde ise gıda üzerine çalışan firmalarda proje danışmanı, kalite kontrol sorumlusu, üretim sorumlusu, ARGE sorumlusu, yatırım uzmanı, gıda denetim müfettişi, kalite kontrol laboratuvarı sorumlusu gibi oldukça geniş bir çalışma alanları bulunmaktadır.